Startup yrittäminen: Miten rakentaa menestyvä start-up yritys?

Startup-ideassa tärkeää on se, että se on ainakin joltain osin uniikki, sillä muuten idea on helposti kopioitavissa ja altis kilpailulle, tai ei tuota riittävästi lisäarvoa suhteessa vanhoihin vaihtoehtoihin. Esimerkiksi Wolt sai valtavan hypen taakseen tunnettujen perustajien ja rahoittajien ansiosta, mutta idea on tismalleen sama kuin pizza-onlinellaFoodoorallaEat.fi:llä, Epicillä ja Uber Eatsilla.

Silloin ajaudutaan helposti kilpailuun siitä, kenen rahoittajalla on syvimmät taskut.

Uniikkiinkin ideaan pohjautuvat startupit tekevät usein virheen ajatellessaan, että heidän toiminnassaan on jotain asiakkaan maailman mullistavaa. On nimittäin aivan turha väittää, ettei vaihtoehtoja ole. Ainahan ajan voi käyttää vaikkapa makaamalla sohvalla ja katsomalla Simpsoneita, mikä ei ole lainkaan hullumpi vaihtoehto.

Harvardin markkinoinnin professori John Gourville arvioi, että uusien tuotteiden pitää olla jopa yhdeksän kertaa parempia kuin vanhojen valloittaakseen markkinan. Siksi on yhdentekevää kopioida olemassa olevia tuotteita ja toimintamalleja.

Ketään ei kiinnosta, jos teet vain vähän parempaa.

Lue koko artikkeli tästä!