Vierasblogi: Verkostoituminen tuotekehityshankkeissa

Tämän kirjoituksen tarkoituksena on kuvata uustuotekehitykseen liittyvät keskeisimmät käsitteet yritysten yhteistoiminnan ja verkostoitumisen kannalta kilpailukykyisten tuotteiden aikaansaamiseksi.

Markkinoilla on asiakkaita ja heillä on monenlaisia tarpeita. Asiakas voi olla kuluttaja, yritys tai julkishallinnon organisaatio. Tarve on tiedostettu tai joskus tiedostamaton asia, joka ohjaa asiakkaan käyttäytymistä ja tavoitteen asettelua.

Tarve voi olla selkeästi muotoiltu liiketoimintaan tai julkishallinnon toimintaan liittyvä ongelma. Yrityksen kannalta on oleellista tunnistaa ja ymmärtää tarve. Tämä on itse asiassa kaikkein ratkaisevin vaihe tuotehankkeessa. Ymmärtäminen tarkoittaa mm., että tarpeen juurisyyt on analysoitu ja tarpeeseen liittyvät kriittiset menestystekijät, reunaehdot ja merkitys (arvo) asiakkaalle on tunnistettu ja ymmärretty…

Lue Heikki Melaman koko vierablogi tästä.